Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (2023)

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (1)

WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (2)

x

* * *

Alles over het begrip/fenomeen ‘Earthing’
X

Aarden, met je voeten op de grond..!

x
2020 © WantToKnow.nl/.be

x

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (3)

In 2013 kwam de film ‘The Grounded’ uit; hierin wordt verslag gedaan van de wonderlijke werking van ‘Aarden’, ‘Grounding’ of ‘Earthing’. Daarbij staan in de film, de inwoners van een klein dorpje in Alaska centraal. De mensen in dit dorp leden eerst iedere winter aan veel lichamelijke pijnen. De meeste mensen hadden rugklachten, spierpijnen en allerlei andere stress-achtige verschijnselen. Steve Kroschel, de maker van de film, woonde ook in dit dorp, had dezelfde soort klachten en besloot om te gaan experimenteren met Earthing, een methode waarbij je gewoon met blote voeten contact maakt met de aarde. En zo, als vanzelf, lichamelijke spanningen loslaat. En wat blijkt? Het werkt! Heel down to earth..!

Hoewel het contact maken met de aarde, tot de meest natuurlijke dingen horen die mensen, dieren en planten kunnen doen, is er toch een echte pionier geweest die dit weer terug heeft geherintroduceerd. En dat in de ‘moderne maatschappij’ die letterlijk haar contact met de Aarde heeft verloren. Clint Ober is de pionier die in de jaren ’90 als gepensioneerde kabeltelevisie-exploitant begon na te denken, over de reden dat elektronische apparaten vaak elektrisch worden geaard. En.. of dit aarden misschien ook niet gunstig zou kunnen zijn voor het functioneren van de mens..!

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (4)Ober experimenteerde eerst op zichzelf en zijn eigen klachten en deed vanaf 2000 samen met een team onderzoeken met vele tientallen proefpersonen. En… het combineren van elektrotechnische principes, natuurkunde en biologie bleek te werken! Clint Ober heeft sindsdien veel informatie beschikbaar gemaakt over Earthing. Zijn boek,Earthing, The most important health discovery ever?’ is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel: ‘Earthing, Je lichaam aarden.’

Hoe werkt Earthing?
Lees je een aantal wetenschappelijke onderzoeken en ervaringsverslagen, dan kom je snel tot de conclusie dat Earthing een geweldig iets, dat we gewoon vergeten zijn sinds we van de grond af zijn gaan wonen. En… rubberen, isolerende zolen zijn gaan dragen onder onze schoenen. En wat blijkt? Sinds we elektrische wisselspanning in ons huis en op het werk als stroomtoevoer hebben, is de noodzaak voor Earthing alleen maar toegenomen.!

Op het internet is enorme hoeveelheid filmpjes te vinden waarin mensen met een multimeter (ingesteld op AC Volt) thuis de verschillen in spanning op de huid meten wanneer men wel of niet geaard is (HIER bijvoorbeeld). Zodra je bij je pc een snoeren-spaghetti hebt, in de muur bij je hoofdeinde van je bed een stroomkabel hebt, een laptop op schoot hebt of buiten onder een hoogspanningskabel doorloopt, dan zie je de spanning op het lijf oplopen wanneer je niet geaard bent..!

Gegrepen door deze wonderlijke informatie was het een aantal jaren geleden, Berend Watchus die voor WantToKnow in gesprek ging met de Nederlandse Earthing-expert en oprichter van ‘Earthing Nederland’, Jan van Stiphout:

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (5)

Wie bent u en wat doet u voor werk?
Mijn naam is Jan van Stiphout; ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht in wiskunde. Na een tijd te hebben gewerkt bij een verzekeringsmaatschappij, heb ik een boerderij in Friesland verbouwd tot een retraite centrum. Twee jaar geleden kwam ik in Amerika op het spoor van Earthing, of ‘Aarden’ en zag ik de geweldige resultaten ervan en ben ik het bedrijf Earthing Nederland gestart.

De missie van Earthing Nederland is het promoten van het contact maken met de energie van de aarde als een eenvoudige en natuurlijke manier om een gezondere wereld te creëren, door je lichaam laag-elektrisch te verbinden met de natuurlijk spanning van de aarde. Tevens omvat onze missie het aanbieden van betaalbare producten van goede kwaliteit, zodat mensen zich effectief kunnen aarden binnenshuis en tijdens de slaap. De belangrijkste producten hiervoor, zijn het Aardingslaken, van katoen en zilverdraad, voor op bed. En de Aardingsmat, voor gebruik bij de computer en/of bij de Tv.

Is het zo dat je door je te verbinden met de aarde en hetzelfde DC voltage aanneemt als de aarde en dat je dan met je lichaam een soort (Faraday kooi) schild vormt voor EMF straling?
Ja, de EMF straling die voortkomt uit ons elektriciteitsnetwerk, dus met een lage frequentie van 50 Hz, heeft door het aarden geen vat meer op je en kan nauwelijks of geen wisselspanning meer op je lichaam creëren.

(Video) Cees Buisman, lezing op avond SDG netwerk Fryslan

Online heb ik in video’s gezien dat zodra je met een laptop op schoot zit, in de buurt bent van elektriciteitskabels of buiten onder hoogspanningskabels doorloopt, er een enorme verhoging van AC voltage op het lichaam te meten. Zodra je met een aardingsmat of met blote voeten op het gras verbinding maakt met de aarde, zie je deze door EMF veroorzaakte AC spanning weer neutraal wordt. Wat doet deze verlaging van spanning van het lichaam?

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (6)

Dit klopt inderdaad. Het aarden zorgt voor veel minder spanning en dus veel minder stress op je lichaam. Deze AC spanning, wisselspanning, is onnatuurlijk voor je lichaam en zou niet meer mogen bedragen dan 100 mV. Als je niet geaard bent, zie je vaak, dat deze wisselspanning wel enkele Volts ofwel enkele duizenden mV bedraagt. Deze continue stress op je lichaam zorgt ervoor, dat je lichaam continu in de Vecht of Vlucht stand komt, waardoor de energie wegtrekt uit je organen en naar je ledematen gaat (klaar om te vechten of te vluchten).

Je metabolisme gaat minder goed werken, je immuunsysteem, het kost veel energie dus je wordt eerder moe en het creëert extra vrije radicalen, die chronische ontstekingen veroorzaken. (* 100 mV=100 milli Volt=0,1 Volt) De energie van de aarde is niet constant en heeft een 24 uurs (circadiaans) ritme. Daar is je lichaam op afgestemd. Daarom is het erg belangrijk als je naar verre oorden reist, om op de bestemming zo snel en zo veel mogelijk te aarden.

Als ik naar of van Amerika reis, zorg ik altijd dat ik geaard slaap en zo mogelijk nog even buiten aard voordat ik ga slapen. Ik heb eigenlijk nauwelijks last van een jetlag, terwijl het tijdsverschil soms wel 9 uur is.

Wat is een gezond niveau van lichaamsvoltage? Meet je dat met AC of DC? Kan je lichaam ook van polariteit veranderen, dus van min naar plus?
Als je veel aardt, dan neemt je lichaam de meest natuurlijke lichaamsspanning aan. Ik weet niet wat gezonde lichaamsspanningen zijn en ik denk dat die bij iedereen verschilt. Bij Earthing zijn ze ook niet bezig met het meten van de lichaamsspanning. Wat ze wel meten is de wisselspanning op het lichaam. Die moet zo laag mogelijk zijn, maar in ieder geval minder dan 100 mV. Dat bereik je door binnenshuis zo veel mogelijk te aarden. Wanneer je statisch geladen bent, kun je wel enkele duizenden Volts opbouwen aan spanning. Wanneer je dit voelt met een schok, kan dat wel 3000 tot 5000 Volt zijn geweest.

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (7)Hoe verhoudt dit zich tot de subtiele verschillen (enkele volts / millivolt) in voltage waarover gesproken wordt als het gaat om earthing en gezondheid?
Statische elektriciteit is geen wisselspanning. Die ben je na het aanraken van iets geaards of zelfs een deurknop (van een auto) of een andere persoon vaak meteen kwijt en komt dan niet meteen weer terug. Het grote probleem is de wisselspanning (los van allerlei straling van mobiele netwerken, mobiele telefoons e.d.) op je lichaam, die gecreëerd wordt door ons elektriciteitsnetwerk en elektrische apparaten. Dat is een onnatuurlijke door mensen gecreëerde spanning en geeft stress.

Iedere meter hoger (ongeaard) boven de grond, verhoogt het lichaamsvoltage enorm, namelijk zo’n 100 Volt per meter, je komt dan al snel op 1000 Volt in een appartement. Dit verklaart kennelijk ook het gigantische verschil in aantallen mensen met bijvoorbeeld een beroerte: er is statistisch een 40% hogere kans op beroerte bij mensen die meerdere verdiepingen van de grond af wonen.

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (8)Nogmaals, je moet de ene spanning niet vergelijken met de andere spanning, dus de elektrische potentiaal van 1000 Volt op je lichaam kun je niet vergelijken met enkele volts/millivolt in wisselspanning op je lichaam. De elektrische potentiaal die ontstaat doordat je hoger van de grond af bent, is iets natuurlijks. Zelfs als je op de grond staat heb je een elektrische potentiaal van gemiddeld 200 Volt. Het is wel zo, dat hoe hoger je ongeaard bent, dus in flatgebouwen, hoe hoger de elektrische potentiaal.

Deze hogere elektrische potentiaal worden ook aangenomen door alle stofdeeltjes op die hoogte en die kunnen bij botsing met je lichaam of in je lichaam (bijv. je longen) zorgen voor een verhoogde aanmaak van vrije radicalen, die dan weer zorgen voor een slechter functionerend lichaam. Dat laatste is misschien de oorzaak van de hogere kans op een beroerte. Door veelvuldig te aarden, als je in een appartement woont, zul je de verhoogde aanmaak van vrije radicalen weer kunnen neutraliseren.

Dan ben ik meteen gekomen bij misschien wel het belangrijkste voordeel van aarden: het binnenstromen van vrije elektronen in je lichaam, die het overschot van vrije radicalen kan neutraliseren. Het gevolg is een lagere chronische ontstekingsgraad. En chronische ontstekingen zijn de oorzaak van bijna alle chronische ziekten en ziekten van onze moderne tijd.

Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons. Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (9)

Deze immuun-respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking. Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door antioxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken. Om ontstekingen in ons lichaam onder controle te houden, hebben we voldoende aanvoer van antioxidanten, ofwel vrije elektronen nodig. Aarden is de eenvoudigste manier om hier aan te komen.

Bekijk ook deze prachtige samenvatting van Jan die te gast is bij Juglen Zwaan van aHealthylife:

* * *

Achteraf reflecteerd Berend op zijn ontdekkingen:
Persoonlijk ben ik weer een stuk wijzer geworden door de uitleg van Jan van Stiphout van Earthing Nederland. Dus samengevat, als je helemaal in de middle of nowhere bent, zonder wisselstroom in het huis, dan nog heeft je lichaam contact nodig met de aarde om elektronen in het lichaam aangevuld en in balans te krijgen. Dit is het belangrijkste aspect van Earthing.

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (10)Daarnaast is het geweldig als een soort reset of calibratie van je biologische klok, zeker bij het reizen door tijdzones om een jetlag (bijna volledig of geheel) te voorkomen. Je zet als het ware je eigen klok weer gelijk met ons grotere hemellichaam: de Aarde! Zo ben je als het ware ‘in tune’ of resonant met de aarde, want ook de aarde heeft haar eigen 24 uurs ritme. Mogelijk fluctueert de lage spanning van het oppervlak van de aarde in een 24-uurs ritme en is dit de klok waar we ons aan ‘gelijkstellen’. In ieder geval werkt het net als zonlicht en net als de Schumann Resonantie (straling) als een ‘zeitgeber’ die onze biologische klok beïnvloedt.

Elke meter die je hoger van de grond af woont, is des te meer reden om te aarden, omdat er een elektrisch veld om de aarde aanwezig is (als onderdeel van het geheel aan geo-elektriciteit en atmosferische elektriciteit) dat per ongeaarde meter omhoog 100 Volt extra potentiaal spanning op het lichaam veroorzaakt. Hoewel deze potentiaal spanning in de lucht niet verward moet worden met spanning in het stopcontact of in een batterij, is ook dit een gezondheidsissue. Als mensen geaard zouden slapen in flats en appartementen, zou dit voor deze doelgroep veel schelen op gezondheidsgebied.

Tot slot is het mooi meegenomen en zeer belangrijk dat we door te aarden, we ons kunnen afschermen tegen de uitstralende wisselspanning in ons huis en op het werk. Los van alle apparaten zijn er ook nog eens allemaal elektriciteitskabels in de muren verwerkt; zelfs in de muur bij het hoofdeinde van het bed.

* * *

En met deze kennis,
de WantToKnow-aanbieding:
x

(let op: geldig t/m 3 maart)

Al lang wilden wij eens samenwerken met Jan van Stiphout en zijn bedrijf ‘Earthing Nederland’. En nu is het dan zo ver! En daar zijn we heel blij mee. want Earthing Nederland is al jaren Nederlands beste maker van aardende tools. Prachtige producten, die je helpen om echt op de grond te staan. Daarom mogen we je nu, speciaal voor jou als lezer van WantToKnow, de populairste earthing-artikelen =ter kennismaking= aanbieden met 10% korting op het assortiment!

Deze Earthing-tools vonden we voor je:

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (11)1. Universele ‘Topper’ voor op stoel, bureau, schoot en bed.
De topper is uniek omdat het vervaardigd is van roestvrij staal in plaats van zilver. De flinterdunne roestvrijstalen vezels zijn verweven in een canvasmateriaal, gemaakt van gelijke delen katoen en polyester voor sterk verbeterde duurzaamheid.
Door de zeer sterk geleidende werking kan de topper worden gebruikt om op te zitten met (katoenen) kleding aan. Vocht van de huid creëert binnenenkele minuten geleiding door je kleding heen.

Het is het perfecte product voor op de bureaustoel, op de bank, in de auto, in de mand van uw huisdier of als reisgenoot om na een vliegreis een jetlag te verminderen.

De topper bestaat uit twee lagen dikke stof en is aan beide zijden geleidend.
Afmetingen: 48 x 60 cm.
Het weegt minder dan 250 gram en wordt heel klein verpakt.
Komt met 2 jaar garantie.

Verkrijgbaar in de kleuren grijs, donkerblauw en wijnrood.

Prijs Topper: € 69,30
(Normaal € 77,-)

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (12)

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (13)2. Universeel Aardingsonderlaken – 50% zilverdraad!
Het universele aardingsonderlakenwordtmet een speciale aansluitkabelverbonden met de aarde, om zo je lichaam te aarden tijdens je slaap. Dit is een ideale tijd om te aarden, omdat tijdens je slaap je lichaam zich het beste kan herstellen. Zo kun jeop een natuurlijke manier klachten verminderen en het zelfhelend vermogen verbeteren.

Door te slapen op een aardingsonderlaken vermindert de stress in je lichaam, slaap je dieper, snurk je minder en word je beter uitgerust wakker. Hierdoor ga je je beter voelen en ga je er beter uitzien!

50% zilverdraad
Het geleidende deel van dit aardingsonderlaken is 100x190cm en is gemaakt van maar liefst 50% zilverdraad van hoge kwaliteit en 50% duurzaam Tencel. De hoeveelheid zilverdraad is 15 tot 30 maal zo hoog als in de traditionele aardingslakens, waardoor het onder het eigen hoeslaken gelegd kan worden.
Zo kunt u uw eigen favoriete lakens blijven gebruiken!
Als u op uw eigen hoeslaken met daaronder het aardingsonderlaken ligt, bent uminstens zo goed geaard als wanneer u rechtstreeks opeen traditioneel aardingslaken ligt (waarin 3-5% zilverdraad is verwerkt).
Aan beide uiteinden zit een instopstrook van meer dan 70cm lang, deze is van 100% katoen.

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (14)

Zilverdraad bestaat uiteen nylondraad bedekt met 99,99% puur zilver, is van hoge kwaliteit en wordt in Frankrijk geproduceerd.
Tencel (ofLyocell) is een volledig natuurlijke grondstof, en wordt inOostenrijkgemaakt uit eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. Ook hetproductieproces is zeer milieuvriendelijk. Tencelis zo zacht als zijde, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen.

Twee jaar garantie op slijtage- en productiefouten en op het goed functioneren van het aardingslaken
Earthing Nederland geeft op dit aardingsonderlaken 2 jaar garantie op slijtage- en productiefouten op voorwaarde dat de onderhoudsvoorschriften, die zijn ingesloten in de plastic hoes van het onderlaken, zijn opgevolgd.

Prijs Universeel Aardingsonderlaken met 50% Zilverdraad:
100 cm bij 190 cm
€ 202,50 – (normaal € 225,-)

140 cm bij 200 cm
€ 265,50 – (normaal € 295,-)

160 cm bij 200 cm
€ 292,50 – (normaal € 325,-)

180 cm bij 210 cm
€ 310,50 – (normaal € 345,-)

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (15)

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (16)3. Aardingsgrondpin (30cm met 12m snoer)
De aardingsgrondpin is 30 cm lang en dient buiten helemaal in de grond gestoken te worden. Er zit een 12 meter lang snoer aan om naar binnen te leiden, die dan weer wordt aangesloten op het snoer van bijvoorbeeld een aardingslaken of de universele mat.

Deze grondpin wordt gebruikt als er geen geaard stopcontact aanwezig is of als men liever rechtstreeks contact maakt met de aarde in plaats van via het geaarde stopcontact. Met name bij het gebruik van een aardings(hoes)laken om geaard te slapen adviseren wij de grondpin indien mogelijk.

De grondpin heeft één aansluitpunt. Heeft u 2 aansluitpunten nodig, om bijvoorbeeld een kussensloop of een producttester aan te kunnen sluiten op de grondpin, dan heeft u ook een splitter nodig.

Het snoer is maar ongeveer 2 mm dik, zodat hij meestal door een raam naar buiten kan, ook al is het raam gesloten (vaak is er een tochtstrip die wel meegeeft). Eventueel kan men een klein gleufje aanbrengen in het kozijn.
Als dit alles niet mogelijk is en men toch graag de grondpin wil gebruiken, kan er een klein gaatje in het kozijn geboord worden, het snoer doorknippen en door het gaatje leiden en dan in huis weer goed aan elkaar maken, zodat het snoer weer goed geleidt.

Prijs Aardingsgrondpin: € 22,41-
(normaal € 24,90)

x

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (17)4. Meditatie aardingsmat met speciale aansluitdraad
Haal meer dan 95% van de elektromagnetische spanning van je lichaam tijdens je meditatie oefeningen met behulp van een Meditatie Aardingsmat!

Demeditatie matis gemaakt van 100% milieuvriendelijk en recyclebare TPE, is van een hoogwaardige kwaliteit en is zeer geschikt voor het beoefenen van meditatie maar is ook te gebruiken voor fitness of yoga oefeningen.
De mat komt met een mooi stevig snoer van 4,5 meter dat magnetisch vastklikt en is anti-slip en geurloos. Hij bestaat uit twee lagen: een geleidende zwarte bovenlaag en een stroeve groene onderlaag, waardoor de mat goed blijft liggen.
Door op de meditatie aardingsmat je meditatie oefeningen te doen ben je geaard tijdens de meditatie! De meditatie mat wordt met een speciale aansluitkabel met magnetisch aansluitstuk op een grondpin of op een speciale EU aardingsstekker aangesloten, die in een geaard stopcontact alleen contact maakt met de aarde (en dus absoluut niet met de stroom!)

(Let op: deze grondpin of aardingsstekker moet je hierboven erbij bestellen als je die nog niet hebt.)

Naast ontspannen bevordert het verbonden zijn met de aarde de rechter hersenhelft, ons creatieve brein, en brengt de linker hersenhelft, ons analytische brein, meer tot rust.
Dat is een prachtige bijkomstigheid bij het beoefenen van meditatie.

Nieuw onderzoek wijst uit, dat het beoefenen van een uur Yoga of meditatie op een geaarde Yoga of meditatie mat de bloedviscositeit verlaagt. Met andere woorden het bloed klontert minder, stroomt beter, waardoor er meer zuurstof naar de cellen wordt gebracht voor meer energie en een betere gezondheid.

Prijs Meditatie aardingsmat: € 67,50-
(normaal € 75,-)

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (18)5. ‘Erthe’ – Aardingsconnector voor in je schoenen!
Erthe, (uitgesproken als Earth) by Earthling 3.0 is een set van 2 robuuste, elektrisch geleidende plakstrips die geschikt zijn voor elke schoen!

Het is de nieuwste gepatenteerde technologie op het gebied van geaarde schoenen en ontworpen om buiten snel en probleemloos te aarden.
Deze nieuwste versie heeft een verbeterde geleiding en duurzaamheid.

De strips 3 tot 6 maanden mee gaan. Hoe lang de strips exact mee zullen gaan is niet te voorspellen. Het is sterk afhankelijk van de ondergrond waarop ze gebruikt worden, hoe vaak ze gebruikt worden en van de plek op de zool waar de strip geplakt wordt. Zorg er altijd voor, dat ze op een plek van de zool worden geplakt, die het minste slijt (zie hiervoor een van je andere schoenen)!

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (19) Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!) (20)

Bij de productfoto’s staan een aantal afbeeldingen van voorbeelden.
Voor ‘plakadvies’ is Earthing Nederland je graag van dienst!

Ertheis erg populair en geliefd bij (top)atleten over de hele wereld die melden dat zij beter kunnen presteren en sneller herstellen!

Prijs Erthe-set: € 22,05
(normaal € 24,50)

x
* * *

“Ja, ik wil graag
deze bijzondere
Earthing artikelen
ontvangen
!”

x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum: dinsdag 3 maart a.s.

x

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,50

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

x
x

FAQs

Hoe lang moet je per dag aarden? ›

Minimaal 20 minuten per dag kunnen bovenstaande resultaten geven. Ook kun je geaard slapen voor nog betere resultaten of op blote voeten gaan lopen. Het is belangrijk dat je ergens op of over loopt wat elektronisch geleidt. Bijvoorbeeld over gras of zand i.p.v. over asfaltwegen (die geleiden niet).

Wat doet aarden met je lichaam? ›

Door te aarden kan je vrije radicalen neutraliseren en chronische ontstekingen omlaag brengen. Dit draagt bij aan de algehele gezondheid en kan zorgen dat de kans op aandoeningen in relatie tot ontstekingen worden verminderd. Als je aard kan je dit het beste doen op blote voeten.

Wat doet een Aardingslaken? ›

De producten werken via een geaarde stekker (adapter) via een krokodillenbekje op je geaarde CV of een grondpin welke rechtstreeks in de aarde wordt geplaatst. De randaarde van het stopcontact levert vervolgens de energie. Dat gebeurt via de aardedraad van je huis, het snoer van een aardingsmat, laken of deken.

Wat is een Aardingsmat? ›

Door een op de aarde aangesloten universele Aardingsmat onder je toetsenbord en muis te leggen en met je polsen of onderarmen contact met deze mat te maken, word je direct elektrisch ontladen en beschermt deze verbondenheid met de aarde je tegen de elektromagnetische straling.

Hoe kun je je het beste aarden? ›

5x tips om goed te aarden
 1. Wortels visualiseren. Visualiseren, de een is er beter in dan de ander. ...
 2. Maak contact met de aarde. Misschien een beetje een no-brainer, maar ga de natuur in en maak letterlijk contact met de aarde. ...
 3. Voed jezelf. ...
 4. Uit je hoofd, in je lichaam met aanraking. ...
 5. Aarden met je ademhaling.
Sep 14, 2021

Kun je aarden met sokken aan? ›

Op blote voeten of sokken lopen, alles zonder rubber/kunststofzolen in ieder geval. Als je op een stoel/bank zit met twee voeten op de grond zitten. Trek bijvoorbeeld als je een kantoorbaan hebt je schoenen uit als je aan je bureau zit.

Wat voel je als je niet goed geaard bent? ›

Erge vermoeidheid. Slecht of licht slapen waardoor het lichaam s 'nachts niet goed kan herstellen. Snurken of apneu waardoor je niet goed kan uit rusten en het alleen maar erger wordt. Minder oplettend waardoor je de kleine dingen, veranderingen niet ziet.

Welke steen om te aarden? ›

Welke edelstenen helpen bij aarding? Elohim edelstenen zoals tijgerijzer en hematiet zijn aardende stenen en zijn krachtige ondersteuners bij het aarden. Een goede aarding zorgt voor een stevige basis, zelfverzekerdheid, ontspanning en contact met je lichaam en gevoel.

Wat moet je aarden in huis? ›

Vocht en metaal zijn goede geleiders van elektriciteit. Geaarde stopcontacten zijn daarom verplicht in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Een bad, douche en andere metalen delen als radiatoren zijn op de aarde aangesloten.

Hoe aard ik mijn bed? ›

Het beste is om te zitten, te staan of te wandelen op gras of zand, eventueel op klinkers of beton. Dit zijn allemaal geleidende oppervlakten waar je lichaam de energie van de Aarde van kan opnemen.

Wat is geaard slapen? ›

Aarden verbetert de slaap en ondersteunt de nachtrust. Door te slapen op een aardingsonderlaken met maar liefst 50% zilverdraad slaap je dieper, snurk je minder en word je meer uitgerust wakker. Veel mensen vinden dat ze zo weinig mogelijk moeten slapen om maximaal van het leven te kunnen profiteren.

Kan je ook aarden op tegels? ›

Buiten aarden

Asfalt, hout, rubber, kunststof, vinyl, afgedichte tegels, vloerbedekking en verharde wegen zijn niet geschikt om te aarden. En loop natuurlijk thuis in je tuin lekker op blote voeten rond bij bijvoorbeeld het tuinieren en barbecueën.

Waarom moet je aarden? ›

De aarding is een metalen geleider die alle elektrische toestellen verbindt en lekstromen afleidt naar de aarde rond de woning. Het is een essentieel onderdeel van elke installatie. Want de aarding voorkomt elektrocuties. Bij een isolatiefout zal een differentieelschakelaar de stroom automatisch uitschakelen.

Hoe voelt aarden? ›

Als je goed geaard bent kun je je gevoelens, emoties en je lichaam beter voelen. Je maakt ook makkelijker contact met je intuïtie. Goed aarden geeft daarnaast het lichaam meer rust door het zenuwstelsel en de stresshormonen te kalmeren.

Waarom bad aarden? ›

Water is een enorm goede elektrische geleider, daarom is het erg belangrijk om alles te aarden in de badkamer. In de badkamer zitten verschillende leidingen: waterleidingen, gasleidingen en CV leidingen. Het is van belang dat alle metalen leidingen geaard worden, dit om veiligheid te garanderen.

Waarom een stopcontact aarden? ›

Geaarde stopcontacten zijn belangrijk voor de veiligheid in de woning. Indien er bijvoorbeeld slijtage aan de bedrading van een apparaat met een metalen behuizing (bijvoorbeeld een koelkast) ontstaat, kan het apparaat onder spanning komen te staan en loop je gevaar bij aanraking van het apparaat.

Hoe werkt Grounding? ›

Je hoort de term steeds vaker: grounding, oftewel aarden. Het betekent dat je met je blote huid op een natuurlijke ondergrond staat. Je kunt bijvoorbeeld met je blote voeten op het zand, in het gras of in de aarde staan. Je lichaam maakt dan een directe connectie met de aarde.

Hoe voelt spiritueel ontwaken? ›

Spiritueel ontwaken betekent dat je meer in contact wilt komen met je ware natuur, wie jij werkelijk bent. Daarom voel je vaak ook de behoefte om meer met de natuur te connecten. Dit brengt je ook gemakkelijk in contact met je eigen natuur. Er zijn daar namelijk niet zoveel afleidingen, het is kalm en vredig.

Hoe vaak moet je je sokken verwisselen? ›

"Schimmels en bacteriën kunnen in het materiaal van de sok gaan zitten en hiermee houd je de infectie in stand", zegt Brenninkmeijer. Het maakt dus niet als je sokken 2 dagen draagt. Je kunt een paar sokken zelfs 5 dagen achter elkaar dragen.

Hoe kun je jezelf ontladen? ›

Een simpele manier om jezelf te ontladen is met een metalen voorwerp (bijvoorbeeld sleutel) een geaarde geleider aan te raken, die je stevig in je hand houdt. Dat kan de kast van je computer zijn, maar ook bijvoorbeeld verwarmingsbuizen, de rand van het autoportier, enz. enz.

Waarom rode sokken dragen? ›

Heb je in de lente en zomer moeite om te gronden? Draag dan vaker rode kleding. Misschien niet erg modieus, maar vooral rode sokken zetten je met beide benen op de grond. Ook rood ondergoed werkt aardend.

Wat is aarden oefeningen? ›

Simpele grondingsoefeningen
 • Ga met je voeten op schouderbreedte staan. ...
 • Ga op één been staan, zak een beetje door je knie en houd dit 10 tellen vol. ...
 • Maak met beide benen kleine sprongetjes in de lucht en laat jezelf als een zak aardappelen op je volle voeten neerploffen.

Waar is de amethist goed voor? ›

De werking van amethist is vooral heel goed tegen zorgen, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Dit komt in de huidige tijd steeds meer voor. Daarnaast is hij goed tegen verkrampingen van nek en schouders. Dit is een veel voorkomende oorzaak van spanningshoofdpijn.

Welke steen voor bescherming? ›

Tibetaanse zwarte kwarts is een krachtig beschermende en reinigende steen. Het beschermt tegen zwarte magie en straling. Zwarte toermalijn helpt beschermen tegen alle vormen van negatieve energie en straling. Zwarte toermalijn helpt beschermen tegen alle vormen van negatieve energie en straling.

Hoe weet ik of ik aarde in me huis heb? ›

Hoe weet ik of mijn huis goed is geaard? Een erkend installateur kan zien of een huis goed geaard is, hij/zij kan dit doormeten. U kunt wel zelf testen of de aardlekschakelaar goed functioneert door de testknop in te drukken, waarmee de electrische installatie moet worden uitgeschakeld.

Wat als je aarde niet aansluit? ›

Het aarden van je verlichting maakt armaturen veiliger.

Zou je dat armatuur aanraken, terwijl er geen aardedraad aanwezig is, dan zal de elektriciteit via jouw lichaam de snelste weg naar de aarde zoeken. Je krijgt een elektrische schok! Aarding zorgt ervoor dat de spanning via de aardedraad wegloopt.

Wat moet je aarden in de badkamer? ›

Bij badkamers kun je het beste vrijwel alle vaste metalen onderdelen aarden. In de badkamer zit een Centraal Aardpunt, ook wel het CAP genoemd. Dit is meestal een inbouwdoos waarvandaag een blanke 6 mm draad naar de meterkast loopt waar hij aangesloten is op het aardblok.

Is het goed om je bed op te maken? ›

Naast dat het fijn is om in een opgemaakt bed te stappen, heeft het opmaken nog meer voordelen. Zo zorgt een opgemaakt bed voor een goede start van de dag. Er wordt zelfs gezegd dat u gedurende de dag zelfs productiever bent. Door het bed op te maken ziet de slaapkamer er ook direct opgeruimder uit.

Wat moet er allemaal op je bed? ›

Het bed opmaken stappenplan
 • Matrasbeschermer. Een heerlijk nieuw matras in je bed, dan wil je daar natuurlijk extra lang van gaan genieten. ...
 • Hoeslaken. Bovenop de matrasbeschermer komt het hoeslaken. ...
 • Dekbed. ...
 • Dekbeddenovertrek. ...
 • Hoofdkussens. ...
 • Sprei, plaid of sierkussens.

Welke kant moet je bed op staan? ›

Het beste is om met je voeten richting het oosten te liggen. Zodoende word je wakker, daar waar hier in Nederland de zon opkomt. Als dat praktisch niet mogelijk is, probeer dan of je het hoofdeinde van het bed tegen een muur aan kan staan. Zet het hoofdeinde niet onder het raam.

Welke aarding voor zonnepanelen? ›

Zonnepanelen aarden is toch niet nodig? De zonnepanelen zelf zijn dubbel geïsoleerd en daarom is het aarden hiervan niet nodig. De metalen constructie waarop de zonnepanelen liggen dienen wél geaard te worden. Eén van de redenen is dat de DC-kabels via kabelbinders aan de metalen constructie worden gelust.

Is een aarding verplicht? ›

Een aarding is de verbinding van een object met de aarde en beschermt tegen elektrocutie. Het is dus essentieel, verplicht en beschreven in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI).

Welke apparaten moeten geaard zijn? ›

Dit zijn de fase en de nul. Geaarde stekkers worden gebruikt voor apparaten met een hoger risico op kortsluiting. Apparaten met een metalen behuizing of metalen omkasting bevatten als het goed is een geaarde stekker. De behuizing van deze elektrische machines is geaard.

Hoe diep moet een Aardmat liggen? ›

De norm schrijft voor dat je de aardmat op minimaal 3 cm diepte in de betonnen vloer moet leggen en met een blanke draad van 6 mm² op de CAP moet aansluiten. Dit is in het voorschrift opgenomen omdat het beton, net als metalen voorwerpen, stroom geleidt.

Is het verplicht om een Aardmat te leggen? ›

Aarding in de badkamer is verplicht en dat is zeker niet zonder reden. De badkamer is een vochtige ruimte waar veel water wordt gebruikt. Aangezien water een goede elektrische geleider is en dus aanzienlijk meer stroom geleidt dan een slechte geleider, is potentiaalvereffening hier extra belangrijk.

Hoe moet je douchegoot aarden? ›

Sluit een aardedraad aan

Sluit op de douchegoot een aardedraad aan. Leg de draad onder de vloer door en verbind deze met het aarde-verdeelblok in de meterkast.

Hoe werkt aardelektrode? ›

De aardelektrode is doorgaans een stalen staaf met daaraan een massieve koperen draad verbonden die de grond in wordt gedreven tot deze een voldoende lage elektrische weerstand heeft om ervoor te zorgen dat de stroom zo snel mogelijk afgevoerd kan worden naar de aarde.

Wat als er geen aarding is? ›

Zo'n stroomverliezen kunnen zich bijvoorbeeld voordoen wanneer een beschadigde kabel bloot komt te liggen en de elektrische draden in contact komen met de behuizing van het toestel. Zonder aarding zou die stroom doorheen het lichaam van de eerste persoon gaan die het toestel zou aanraken: dat is elektrocutie.

Hoe dik moet de aarde draad zijn? ›

Welke diameter aarddraad gebruiken? Allereerst geldt voor een aarddraad een minimale doorsnede van: 2,5 mm² indien de beschermingsleiding beschermd is tegen mechanische beschadiging, bijvoorbeeld door aanleg in een installatiebuis. 4 mm² indien de beschermingsleiding niet beschermd is tegen mechanische beschadiging.

Hoe weet je of je goed geaard bent? ›

Goed geaard zijn betekent dat je met je aandacht, met je bewustzijn, volledig in het Nu aanwezig kunt zijn in je lichaam. Te vaak gaan 'gedachten' met ons aan de haal en zijn we vooral (onbewust) met het verleden of de toekomst bezig en dus niet meer goed in het moment zelf.

Wat kost het om een stopcontact te laten aarden? ›

Het gemiddelde voor het installeren of vervangen van een stopcontact is € 211. Een nieuw stopcontact €15 tot wel €100,- Voor het materiaal. Het gehele project varieert meestal van €70 en € 250. Elke houder kost tussen de € 3 en € 50, afhankelijk van het type dat je nodig hebt.

Is aarden verplicht? ›

Aarding in de badkamer is verplicht en dat is zeker niet zonder reden. De badkamer is een vochtige ruimte waar veel water wordt gebruikt. Aangezien water een goede elektrische geleider is en dus aanzienlijk meer stroom geleidt dan een slechte geleider, is potentiaalvereffening hier extra belangrijk.

Welke schoenen om te aarden? ›

Bron van vrije elektronen

Als je de Barefootschoenen aanhebt, zitten er geen isolerende rubberen of plastic zolen tussen jouw lijf en de aarde. Het leer geleidt de aarde-energie net zo goed als jouw eigen voetzolen.

Hoeveel Ohm moet de aarde zijn? ›

DE INVLOED VAN OHMSE WEERSTAND OP AARDING

In de ideale situatie heeft aarding een weerstand van 0 Ohm. Omdat dit echter nooit helemaal te realiseren is, mag dat vanuit veiligheidsoverwegingen maximaal 30 Ohm zijn.

Wat kost een telefoonlader in het stopcontact laten zitten? ›

Tientallen euro's per jaar. Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer tussen de 1 en 2 watt. Op jaarbasis kan dit oplopen tot 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent.

Wat is het hoofddoel van aarden? ›

Het hoofddoel van aarding is de bescherming van personen en elektrische installaties. Heel eenvoudig gezegd wordt bij aarding een elektrische installatie of een elektrisch toestel geleidend verbonden met – het woord aarding zegt het zelf – de aarde.

Hoe diep mag een Aardmat liggen? ›

De norm schrijft voor dat je de aardmat op minimaal 3 cm diepte in de betonnen vloer moet leggen en met een blanke draad van 6 mm² op de CAP moet aansluiten. Dit is in het voorschrift opgenomen omdat het beton, net als metalen voorwerpen, stroom geleidt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 23/09/2023

Views: 6312

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.